רכיבים
- 2 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה או מזן "ראטה" שניתן להשיג בשווקים
- 200 גרם גבינת שמנת
- 120 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1/4-1/2 כוס חלב
- 1 כפית מלח (רצוי גס)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לחתיכות גדולות, מניחים בסיר גדול ומכסים אותם במים. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-30 דקות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.
2. מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים לתבנית גם את החמאה, כשהיא חתוכה לקוביות גדולות, את גבינת השמנת והשמנת החמוצה, מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום ובעזרת מועך, מועכים הכל יחד לפירה עד שכל המרכיבים מתאחדים היטב, אך עדיין נותרים גושים פה ושם. מוסיפים את החלב תוך כדי מעיכה, עד שהתערובת חלקה ורכה ולבסוף מוסיפים כוס אחד של גבינת צ'דר ומערבבים.
3. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית קרמית משומנת, מלבנית או אליפטית עם שוליים גבוהים. מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.