רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 3/4 כוס (185 מ"ל) מים או ציר מרק ירקות
- 1 כף תערובת תיבול איטלקית או תערובת של עשבי תיבול מיובשים לבחירתכם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 425 גרם טונה בשמן, מסוננת
- 200 גרם פסטה מסולסלת (או כל פסטה בשרנית אחרת)
לגרסה החלבית: 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה קצוצה
לגרסת הפרווה: 3/4 כוס פירורי לחם פנקו + מעט מלח ושמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ובמקביל מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה - לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. מסננים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים בצד.
2. במחבת המתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש גבוהה, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים במשך 3 דקות להזהבה.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מתעבה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. ניתן להוסיף קמצוץ סוכר כדי לאזן את חמיצות העגבניות.
4. מסירים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה את הפסטה ואחר כך את הטונה. מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים את הגבינה או פירורי הלחם ואופים במשך 20 דקות עד שהחלק העליון מזהיב. מוציאים מהתנור, ממתינים 3 דקות להתמצקות, פורסים ומגישים מיד.