רכיבים
- 400 גרם לחם לבן טרי (הכי מומלץ: לחם צרפתי) או לחם ללא גלוטן, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 14 גרם פטריות מיובשות
- 170 גרם חמאה / 3/4 כוס שמן זית
- 680 גרם תערובת פטריות טריות
- 1 פקעת שומר, פרוסה דק
- 2 כרישות גדולות במיוחד, קצוצות - רק החלקים הלבנים והירוקים החיוורים
- 8 שיני שום, קצוצות גס
- 1 כפית זרעי שומר (לא חובה)
- 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
- 1 כף תימין טרי קצוץ
- 1 כף רוזמרין קצוץ
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור
אופן הכנת פשטידת פטריות עם שומר וכרישה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים את קוביות הלחם בשכבה אחת בתבנית אפייה ומכניסים לתנור (אין צורך לחכות שיתחמם). אופים במשך 15-20 דקות עד שהלחם קלוי ומיובש קלות. מוציאים ומניחים בצד.
2. מעבירים לקערה את הפטריות המיובשות ויוצקים עליהן את המים הרותחים. מכסים את הקערה עם צלחת ומשרים במשך 20-30 דקות.
3. חותכים את הרגל לפטריות הטריות, ומחממים את החמאה / שמן הזית על אש בינונית גבוהה בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות.
4. מוסיפים לסיר את הכרישה, השומר, השום וזרעי השומר, ומבשלים במשך 6-7 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
5. יוצקים לסיר את היין, ובלי לערבב, נותנים לו לחלחל היטב לירקות במשך 5-10 דקות.
6. במקביל, מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר. שומרים בצד את המים.
7. לאחר שהנוזלים בסיר התאדו, מסירים מהאש ובקערה גדולה מערבבים את תערובת הפטריות והירקות עם קוביות הלחם. מתבלים במלח ופלפל שחור, רוזמרין ותימין ויוצקים עד כוס אחד ממי בישול הפטריות המיובשות - הלחם אמור להיות לח אך לא רטוב. מערבבים פנימה גם את הביצה הטרופה.
8. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת חום או פיירקס בגודל 23X33 ס"מ משומנת, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-45 דקות. לאחר 20 דקות האפייה הראשונות, מסירים את נייר הכסף.
מגישים חם כתוספת לארוחה או כארוחה בפני עצמה עם סלט רענן וגבעולים טריים של רוזמרין או תימין מעל.