מתכון לפירות העונה בקרמבל על מצע של קצפת אוורירית
המצרכים לקרמבל על מצע קצפת אוורירית
1 כוס נקטרינה חתוכה לקוביות.
1/2 כוס אוכמניות טריות.
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים.
5 סלילי קליפת הדרים.
1 כוס ענבים חצויים.
1-2 כוסות פירורי שטרויזל.
4 כפות ריץ' מוקצף היטב.
אופן הכנת השטרויזל:
100 גר' קמח.
100 גר' חמאה/מרגרינה.
100 גר' שקדים טחונים (אפשר לחליף באגוזים)
2-3 כפות סוכר חום.
מערבבים במעבד מזון את המצרכים עד לקבלת בצק פירורי, אופים בתנור כ-10 דקות או עד הזהבה, מוציאים מהתנור מפוררים היטב ומצננים.
להגשה:
בצלחת הגשה או בכוסות אישות מניחים קצפת, מעליה שכבת פירות לפי טעמכם האישי ואת השקדים הפרוסים, ומפזרים מעל הכל בשכבה אחידה פירורי שטרויזל. מפזרים מעל סלסולי פרי הדר, ומגישים קר.
יש להכין סמוך להגשה.
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
mpinto1@walla.com

