רכיבים
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 3 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (מ-9 תפוזים בינוניים)
- גלידת וניל, להגשה
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, על אש בינונית, מערבבים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לערבב עד להמסת הסוכר.
2. מערבבים פנימה את מיץ התפוזים, מסירים מהאש ומעבירים את התערובת לתבנית אפייה בינונית רדודה (כמו תבנית של עוגה או תבשיל). מעבירים למקפיא. לשיטה הקלה ביותר, הקפיאו אותה במלואה, ללא הפרעה (ותגרדו את התערובת מאוחר יותר, ליצירת גבישים קטנים), כ-4-5 שעות. לקבלת גבישים גדולים, ערבבו את הגרניטה כל 30 דקות-שעה, תוך כדי שהיא קופאת, כ-3 שעות בסך הכל. (זמן ההקפאה המדויק ישתנה בהתאם לגודל התבנית.)
3. להגשה, מגרדים את הגרניטה הקפואה במזלג, אם היא קפואה ומוצקה ואז מעבירים את הגבישים לכלי הגשה. אם גירדתם אותה בעת ההקפאה, פשוט העבירו אותה לכלי הגשה עם כף של גלידה. יוצקים מעל כדור גלידת וניל טרם ההגשה.