רכיבים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 3 כוסות חלב
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מלח
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות עד שעולה קצף.
2. מוסיפים את הקמח, החמאה, הביצים, הברנדי ותמצית הווניל ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים במשך 7 דקות עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.
3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומקומחת בנדיבות, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.
4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים אותו בעדינות לעלה בעובי 2 ס"מ.
5. קורצים מהבצק עיגולים שווים בעזרת רינג ומסירים את עודפי הבצק.
6. גוזרים את נייר האפייה סביב כל עיגול בצק, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות, מניחים בו מספר עיגולי בצק יחד עם נייר האפייה ואז מסירים אותו בזהירות. מטגנים את הסופגניות בקבוצות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג ומצננים קלות לפני שמקשטים וממלאים אותן באפשרויות הבאות: אבקת סוכר וריבה, קרם פיסטוק, קרם שוקולד ואגוזי לוז או מקופלת לבנה, קרם לוטוס - או כל אפשרות מוגזמת אחרת שעולה על דעתכם.
אופן ההכנה בתמונות:
הנה כמה אפשרויות נוספות:
אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!