רכיבים
- 1 קופסת תערובת להכנת עוגה בכל טעם שאוהבים
- 40 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 15 גרם חמאה
- 60 גרם אבקת סוכר
- טיפת תמצית וניל
- קמצוץ מלח
- 3 כוסות שוקולד קצוץ היטב
לקישוט: סוכריות גרוסות / שוקולד מגורר / אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מכינים את העוגה לפי ההוראות שעל האריזה, מצננים ומפוררים את העוגה לקערה גדולה.
2. במיקסר ידני או עומד, מקציפים את החמאה וגבינת השמנת במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר, טיפה של תמצית וניל וקמצוץ מלח, מקציפים במהירות נמוכה במשך 30 שניות ואז מעלים למהירות גבוהה ומקציפים במשך 2 דקות.
3. מוסיפים את הקרם לקערה עם פירורי העוגה ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מגלגלים מהעיסה כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא להתייצבות במשך 30 דקות.
5. בבן מארי או בכמה פולסים במיקרוגל, ממיסים את השוקולד.
6. טובלים קצה של מקל סוכריה ארוך בשוקולד המומס, נועצים אותו בכדור עוגה ואז טובלים את הכדור בשוקולד המומס - אפשר להחזיר את הכדורים לתבנית כשהמקל פונה כלפי מעלה, אך אז יהיה להם חלק עליון שטוח. לחלופין, אפשר לנעוץ אותם בקלקר או בסטנד שמיועד לכך. מפזרים על כל כדור קישוט שאוהבים ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה לגמרי.
7. שומרים את הקייק פופס בכלי אטום היטב במקפיא ומוציאים אותם 15 דקות לפני ההגשה.