רכיבים
- 255 גרם שוקולד חלבי / פרווה
- 3/4 כוס (205 גרם) חמאת בוטנים טבעית חלקה
- 1/4 כוס (28 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
מתכון ל-18 קינוחים אישיים
1. מסדרים 18 מנג'טים קטנים על תבנית גדולה.
2. ממיסים בבן מארי או במיקרוגל 100 גרם שוקולד ומניחים כפית שוקולד מומס בכל מנג'ט. בעזרת גב של כף קטנה, מורחים את השוקולד גם על דפנות המנג'ט ומוודאים שבבסיס המנג'ט יש מספיק שוקולד לתחתית יציבה. מניחים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 15-20 דקות.
3. במקביל, בקערה בינונית מערבבים היטב את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח (מנערים היטב את צנצנת חמאת הבוטנים לפני שמודדים ויוצקים ממנה לקערה). מעבירים את תערובת חמאת הבוטנים לשקית ניילון ואוטמים היטב.
4. גוזרים פינה אחת בשקית ומזלפים כמות של 2-3 כפיות מתערובת חמאת הבוטנים למרכז כל מנג'ט. בעזרת גב של כפית, משטחים את חמאת הבוטנים. לא ממלאים את המנג'ט עד הסוף, כדי שיישאר מקום לכיסוי השוקולד מעל.
5. ממיסים את השוקולד הנותר ומניחים כפית שוקולד מומס על כל מנג'ט לכיסוי חמאת הבוטנים. מחליקים את החלק העליון ומוודאים שהשוקולד מתאחד עם השוקולד שבדפנות המנג'ט. מקררים עד להתייצבות במשך 30 דקות לפחות לפני ההגשה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות