רכיבים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים, מסוננים ומיובשים היטב על מגבת נייר (ראו הערה בתחילת המתכון)
- 1 כף שמן זית / שמן צמחי
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום
- 1/2 כפית אבקת כמון
- 1/4 כפית אבקת בצל
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1 כף סוכר חום
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
*ניתן להשתמש גם בגרגרי חומוס מושרים ביתיים.
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומערבבים בקערה גדולה את כל התבלינים.
2. לאחר שגרגרי החומוס יבשים לגמרי, מעבירים אותם לקערה גדולה (ללא התבלינים) עם השמן, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים היטב עד שהגרגרים מצופים.
3. מפזרים את גרגרי החומוס בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 40-45 דקות עד להזהבה יפה. פעמיים או שלוש במהלך האפייה מערבבים את הגרגרים שלא יישרפו.
4. מיד לאחר האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את תערובת התבלינים, מערבבים היטב שכל הגרגרים יצופו, ממתינים 2-3 דקות לצינון וזהו - זה מוכן. הגרגרים מושלמים לנשנוש או כתוספת קריספית לסלט ירקות ולכל מנה, בעצם.
יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות