לבצק:
- 5 כוסות קמח, מנופה ומקורר במקפיא
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 450 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות ומקוררת במקפיא
- 1/2 1 כוסות מי קרח
לעוגיות הקינמון:
- 60 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
למלית התפוחים:
- 2 ק"ג תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- גרידת קליפה ומיץ מ-2 לימונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
להרכבת הפאי:
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- 1/4 כוס סוכר חום
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים (כ-6 פעמים) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את מי הקרח וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לעבד יותר מדי.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
הכנת שבלולי הקינמון:
3. בקערה בינונית, מערבבים את החמאה, הסוכר החום והקינמון עד לקבלת מחית אחידה.
4. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומורחים עליו את תערובת הקינמון בשכבה דקה באופן שווה.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ופורסים אותה לכ-60 פרוסות (שבלולים).
הכנת המילוי:
6. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי המלית ומניחים בצד.
הרכבת הפאי:
7. מרדדים את החלק השני של הבצק על משטח עבודה מקומח, ומרפדים איתו תבנית אפייה מלבנית גדולה. דוקרים את הבצק במזלג כדי להבטיח אפייה שווה, ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
8. יוצקים את מלית התפוחים באופן שווה על הבצק המקורר שבתבנית, ומסדרים למעלה את עוגיות הקינמון. בעדינות, מברישים את שבלולי הקינמון בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 45 דקות נוספות, עד שמלית התפוחים מתחילה לבעבע מתחת. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפני שחותכים לפרוסות ומגישים.
העוגה תישאר טובה כשהיא מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 5 ימים, אך מומלץ (ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה) לאכול אותה באותו היום.