לביסקוויט:
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- 170 גרם חמאה
- 4 חלמונים
למילוי:
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 70 מ"ל מים
לגנאש השוקולד:
- 340 גרם שוקולד חלב איכותי
אופן ההכנה:
הכנת הביסקוויט:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את המרכיבים היבשים, ואז מוסיפים את החמאה. מעבדים עד להיטמעות מלאה של החמאה. מוסיפים את הביצים וממשיכים בפעולת הלישה עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה. נזהרים מלישת יתר שעלולה להפוך את הבצק לקשה. מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות, וקורצים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ.
3. מסדרים את העיגולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד שהן מזהיבות.
הכנת המילוי:
4. בסיר קטן על אש נמוכה, מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת סירופ.
5. מקציפים את הביצים לקצף, ומוסיפים את הסירופ בהדרגה תוך הפעלת המקצף במהירות בינונית. מניחים בצד לצינון.
הכנת הגנאש לציפוי:
6. ממיסים את השוקולד בבן מארי עד לקבלת רוטב חלק.
רגע האיחוד:
7. מניחים את העוגיות על רשת תנור עם נייר אפייה מתחת, ומסדרים תלולית מהמילוי על כל עוגייה. מזלפים מעל מגאנש השוקולד ומניחים בצד למשך שעה עד שעתיים להתייצבות.