רכיבים
- 120 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 340 גרם שוקולד מריר מומתק / שוקולד חצי מתוק
- 3/4 1 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 1 כוסות סוכר חום
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 25 מרשמלו גדולים, חתוכים לחצי
- 1 חפיסת שוקולד חלב גדולה, שבורה לחתיכות בינוניות
אופן הכנת עוגיות שוקולד חמות:
1. ממיסים את השוקולד המריר / חצי מתוק בבן מארי או במיקרוגל, ומצננים על השיש לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את החמאה המומסת והשוקולד המומס בקערה, ומניחים בצד. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הקקאו.
3. בקערה גדולה נפרדת, מקציפים את הסוכר החום, הביצים ותמצית הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומקציפים היטב. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומקציפים לאיחוד מלא.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתמצקות למשך 1-2 שעות.
5. יוצרים מעיסת השוקולד כדורים בגודל כף, מגלגלים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות עוד עד שהעוגיות מתחילות להתפשט ולהיסדק.
6. מסירים את התבנית מהתנור, ולוחצים קלות על כל עוגייה פיסת שוקולד חלב וחצי מרשמלו. מחזירים לתנור למשך 3-4 דקות ומגישים מיד - חם.