רכיבים
- 1 כוס חלב
- 113 גרם חמאה לא מלוחה
- קורט מלח גס
- 1 כוס קמח
- 4 ביצים במידה XL
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 340 גרם שוקולד-צ'יפס חצי מתוק / שוקולד קצוץ
- 2 כפות דבש
- 2 כפות קפה מומס במים חמים
- גלידת וניל
אופן הכנת פחזניות עם גלידת וניל ורוטב שוקולד:
כ-18 פחזניות
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
הכנת בצק רבוך ואפיית הפחזניות:
2. בסיר על אש בינונית, מביאים לרתיחה את החלב, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מתגבשת לבצק. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת במשך 2 דקות, עד שהקמח יתחיל לצפות את תחתית הסיר.
3. מעבירים את תערובת הבצק החמה למעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את הביצים ומעבדים יחד את שהביצים נטמעות היטב בבצק והמסה סמיכה.
4. בעזרת כף מעבירים את תערובת הבצק לשק זילוף עם קצה עגול גדול, ומזלפים כ-18 תלוליות בקוטר 1-2.5 ס"מ ובגובה 2.5 ס"מ.
5. באצבע לחה, מחליקים את השפיץ בקצה כל תלולית, שלא יישרף באפייה, ואופים במשך 20 דקות או עד להשחמה קלה. מכבים את התנור ומשאירים את הפחזניות בפנים במשך 10 דקות. איך יודעים שהפחזניות מוכנות? אם עולה קול חלול כשנוקשים על תחתיתן. מיד אחרי הוצאתן מהתנור, מנקבים חור קטן בפחזניות בעזרת קצה של סכין כדי לאפשר לאדים לצאת ולמנוע מהן להיות ספוגיות ורטובות מבפנים. מניחים בצד לצינון.
הכנת רוטב השוקולד:
6. מערבבים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערה שעומדת על סיר מלא במים רותחים (אך תחתית הקערה לא נוגעת במים), עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
אופן ההגשה: חוצים לרוחב כל פחזנית, מניחים באמצע כדור גלידה קטן, סוגרים לסנדוויץ', ומזלפים מעל רוטב שוקולד חם.