רכיבים
- 8 לימונים גדולים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות קמח
- אבקת סוכר
אופן הכנת סופלה לימון:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומפרדים תבנית בנייר אפייה.
2. בסכין חדה, חותכים את הקצוות לכל לימון - צד אחד חותכים עד הקליפה הלבנה, כך שהלימון יוכל לעמוד יציב, ומהצד השני חותכים יותר, כך שיתגלה הפרי.
3. אוחזים חזק בכל לימון, מפרידים בסכין בין הקליפה לפרי, ובעזרת כף גורפים החוצה את הפרי למסננת המוצבת מעל קערה - סוחטים את הפרי במסננת, ואת הלימונים החלולים מסדרים בתבנית.
4. מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים. בקערה חסינת-חום, מערבבים את 3 החלמונים, 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס ממיץ הלימון שסחטנו ואת הקמח (לאחר ניפוי). טורפים הכל יחד עד לקבלת בלילה בגוון צהוב חיוור. מניחים את הקערה עם הבלילה מעל סיר עם מים רותחים וממשיכים לטרוף במשך 8 דקות נוספות, עד שהמרקם מתעבה ומסמיך מאוד.
5. מסירים את הבלילה מהסיר, ומקציפים במערבל חשמלי במשך 10 דקות. מעבירים לקרעה נקייה ומניחים בצד.
6. בקערת ערבוב בינונית, מקציפים במערבל חשמלי על מהירות נמוכה את החלבונים ו-1/4 כוס הסוכר שנותר. בהדרגה, מגבירים את קצב ההקצפה עד לקבלת מקצפת מבריק ויציב - במשך 2-3 דקות.
7. מוסיפים 1/3 מהמקצפת לקערה עם בלילת החלמונים וטורפים היטב. לאחר מכן, מקפלים בעדינות, בעזרת מרית, את שאר המקצפת פנימה עד לאיחוד מלא.
8. ממלאים כל לימון ריק בתערובת, אך לא עוברים את השפה.
9. אופים במשך 14-17 דקות, עד שהמילוי בכל לימון מקבל גוון זהוב ועולה לגובה של 2 ס"מ מעל לשפת הלימון.
מעטרים באבק סוכר ומגישים מיד.