רכיבים
- 250 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים
- 1/4 כוס חלב (75 מ"ל)
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 3 כפות אבקת קקאו
אופן הכנת נקניק שוקולד:
1. מרסקים ביד או במעבד מזון את עוגיות החמאה או הביסקוויטים, למרקם גס עם חתיכות גדולות יחסית, אך לא לפירורים.
2. מרסקים את אגוזי המלך למרקם גס.
3. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הסוכר ואחר כך את אבקת הקקאו, מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 2 דקות, מערבבים, מוסיפים את החלב ומבשלים במשך כמה דקות נוספות, עד להתגבשות של נוזל שוקולדי. מסירים מהאש.
4. מערבבים בקערה גדולה את עוגיות החמאה/הביסקוויטים המרוסקים יחד עם אגוזי המלך, ויוצקים מעל את תערובת השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. על משטח נקי, פורשים ניילון נצמד, ומניחים במרחק 1 ס"מ מקצה הצר 2-3 כפות גדושות מהתערובת, לרוחב הניילון. מגלגלים במהודק, כך שהניילון יעטוף את התערובת ויווצר נקניק.
ניתן לגלגל 2-3 נקניקי שוקולד, או אפילו לגלגל יחד את כל התערובת - תלוי בעובי הנקניק שאתם מעדיפים.
6. מעבירים את נקניקי השוקולד ל2-3 שעות במקרר, שיתגבשו ויתקשו.
7. פורסים לפרוסות ומנשנשים לצד קפה או תה.