זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 ליטר חלב
- 3 כפות שטוחות קורנפלור
- 100 גרם שוקולד חלב רוזמרי
- 100 גרם שוקולד מריר או לבן
- 2 כפיות ליקר שוקולד / קפה
- 1 מקל קינמון
- קוביות מרשמלו
אופן הכנת שוקולטה:
• מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
• בקלחת (סיר עם ידית ארוכה), מרתיחים את החלב ומקל הקינמון. כשהחלב רותח, מוסיפים לסיר את הקורנפלור המדולל. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהחלב הופך לסמיך.
• מסירים את החלב מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.
• שוברים את השוקולדים לקוביות, מוסיפים לסיר החלב ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הליקר לסיר, ומערבבים, עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.
• מוזגים את השוקולטה לספלים אישיים, מקשטים בקוביות מרשמלו ומעט אבקת קקאו, מוסיפים כפית ומגישים.