רכיבים
- 1/2 חבילת גרעיני תירס
- מלח
- 1 חבילת מרגרינה
- 2 כוסות סוכר דמררה
- 1/2 כוס סירופ תירס (קורן סירופ)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה
- שמן
אופן הכנת פופקורן קרמל:
רגע לפני: הקינוח הזה ממכר, ואל תגידו לא אמרתם: מתכון להכנת פופקורן קרמל אפוי. דרושה מעט השקעה, אך התוצאה שווה הכל. זה לא עוד סתם פופקורן, אלא חטיף אפוי מתוק וטעים, ובקיצור, הוא פשוט הנשנוש המושלם.
• מחממים מעט שמן בסיר גדול, מוסיפים את גרעיני התירס, בוזקים מלח לפי הטעם ומכסים מיד את הסיר.
• מבשלים על אש בינונית-גדולה במשך 6 דקות, או עד שלא שומעים יותר את קול פיצוצי הפופקורן. מסירים מהאש ומעבירים את הפופקורן לקערה נפרדת, שיצטנן.
• מחממים את התנור לחום של 120 מעלות.
• מבשלים בסיר רחב את המרגרינה והסוכר, על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה את סירופ התירס. לאחר 5 דקות, כשהכל נמס לנוזל סמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל והסודה לשתייה ומערבבים.
• שופכים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת 2 כפות עץ, כך שהקרמל יצפה את כל הפופקורן.
• מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה, ומשטחים עליה את הפופקורן המקורמל.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 8-10 דקות, עד שהפופקורן יתייבש ויקבל גוון זהוב עמוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!