זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 חבילת פרי פטל קפואים
- 1/2 חבילת תותים קפואים
- 4 גביעי יוגורט (125 מ"ל)
- 2 כפות סוכר
אופן הכנת מרק פטל ותותים:
רגע לפני: המרק המרענן הזה הוא בעצם הגרסה המודרנית לקומפוט הישן והטוב של סבתא. מנה מתוקה וטעימה שמתאימה כקינוח נפלא לארוחה חלבית: מתכון למרק פטל ותותים בטעם ממכר ומרקם עדין.
• מניחים בסיר את התותים והפטל ומכסים אותם במים. מוסיפים את הסוכר לסיר ומבשלים יחד במשך שעה על אש בינונית.
• לאחר הבישול, ממתינים שהמרק יצטנן מעט, מוסיפים לסיר את היוגורט, בוחשים היטב יחד עד לקבלת מרקם חלק, ומכניסים לאחסון במקרר.
אופן ההגשה: מגישים את המרק לקינוח כשהוא קר (אחרת מאבדים את כל האפקט) בכוסות אישיות ומפזרים מלמעלה כמה גרגרי פטל/דובדבן/אגוזים קצוצים לקישוט. ניתן להוסיף קוביות קרח לצינון.