

מתכון למוס לימון בכוסות
8 גרם ג׳לטין מומס במים
4 חלמונים
140 מ״ל מיץ לימון
180 גרם סוכר
גרידת לימון מ2-3 לימונים
250 מ״ל שמנת מתוקה פרווה
2 חלבונים
קורט מלח
פטל טרי לקישוט
אופן ההכנה
בקערה מערבבים חלמונים עם מיץ לימון, גרידת לימון ומחצית הסוכר. מערבבים על גבי בן מארי עד המסה של הסוכר.
מסירים מהאש ומוסיפים את הג׳לטין המומס בערבוב, מניחים בצד לצינון.
מקציפים חלבונים עם קורט מלח ומחצית מהסוכר שמוסיפים בהדרגה.
מקציפים את השמנת לקצב יציב אך גמיש.
מאחדים את 3 המסות בתנועות קיפול.
מוזגים לכוסות אישיים ומקפיאים לשעתיים.
מפזרים מעל פטל טרי ומעבירים למקרר עד ההגשה.