מתכון לקוקילידה: כשאומרים עונג שבת מתכוונים לקוקילידה - שתי עוגיות ובתוכן גלידה איכותית. מורן פינטו, עורכת מדור אוכל בכיכר השבת, מדגימה בוידאו איך מכינים זאת, שלב אחר שלב.
לעוגיות שוקולד
200 גר' שוקולד מריר.
30 גר׳ חמאה/מרגרינה
2 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
6 כפות פודינג וניל.
1/2 כפית אבקת אפיה.
120גר׳ אגוזים קצוצים.
120גר׳ שוקולד צ׳יפס.
אופן הכנת הקוקילידה
ממיסים מאת השוקולד עם החמאה, מוסיפים את הביצים (בלי להקציף), ופודינג, סוכר ואבקת אפיה ובסוף את האגוזים שבורים גס והשוקולד צ'יפס. מאחדים הכל בערבוב ויוצרים עוגיות על נייר אפיה בעזרת כף.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות בערך 8-10 דקות.
לגלידה:
מקציפים ריץ׳ היטב. ניתן להוסיף לבפנים שוקולד מגורד או פקאן סיני טחון גס. מערבבים בעדינות ושופכים לכלי שטוח מכסים ומעבירים להקפאה.
להרכבת המנה:
חורצים עיגולים בעזרת רינג גם בעוגיות וגם בגלידה. בין 2 עוגיות מניחים עיגול גלידה. מצפים סביב באגוזי ברס ומחזירים למקפיא עד ההגשה.
שבת נעימה
מורן פינטו
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)