רכיבים
- 450 גרם פסטה, רצוי ספגטי
- 2 כפות שמן זית
- 450 גרם בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס יין אדום
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים, אך שומרים בצד 2 כוסות ממי בישול הפסטה.
2. במחבת עם שוליים גבוהים או בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 3 דקות, תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ, עד שהוא כבר לא ורוד.
3. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3 דקות עד שהבצל מתרכך.
4. מוסיפים את האורגנו, שבבי הצ'ילי ורסק העגבניות ומערבבים. יוצקים פנימה את היין האדום ומבשלים כ-5 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
6. יוצקים לסיר 1/4 כוס ממי בישול הפסטה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי בישול הפסטה.
7. מוסיפים את הספגטי לסיר ומערבבים היטב עם רוטב הבולונז. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם.