רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 15 גרם חמאה או 1 כף שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 1/2 כוס מים
- קורט סוכר (לא חובה)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 500 גרם פסטה מסוג ריגטוני
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים בצד 1 כוס ממי הבישול.
2. בסיר עמוק, ממיסים את החמאה עם שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד שהם רכים ושקופים. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 30 שניות נוספות.
3. שופכים את חצי כוס המים לקופסת השימורים עם קוביות העגבניות ואז יוצקים הכל לתוך הסיר. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות. יוצקים מעל גם את השמנת וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
4. ניתן לטחון כעת את הרוטב למרקם חלק, אם רוצים, או להוסיף ישר את הפסטה המבושלת עם כ-1/2 כוס ממי הבישול, כדי לדלל מעט את הרוטב.
מגישים חם עם פרמזן מגורדת מעל ועלי בזיליקום.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות