רכיבים
- 80 גרם עלי בייבי תרד
- 80 גרם עלי בזיליקום
- 40 גרם עלי רוקט / עלי בייבי
- 1 שן שום
- גרידה ומיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס צנוברים, קלויים
- 1/4 כוס זרעי דלעת, קלויים
- 3 כפות אגוזי מלך, קלויים
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 400 גרם ספגטי (עדיף מקמח מלא / כוסמין)
- 3-4 קישואים, מגוררים
- <a href="http://www.kikar.co.il/214420.html">250 עגבניות שרי מסוכרות - לחצו למתכון</a>
- 1 כוס אפונה ירוקה
אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו בזיליקום עשיר:
הכנת הפסטו:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד למרקם גס את התרד, הבזיליקום, עלי הרוקט והשום. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הצנוברים, זרעי הדלעת ואגוזי המלך.
2. מוסיפים את הפרמזן ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. טוחנים רק עד שהשמן משתלב בשאר המרכיבים ועוצרים את מעבד המזון. מאחסנים בצנצנת אטומה במקרר.
הכנת הפסטה:
3. בסיר גדול מלא מים מומלחים בנדיבות, מבשלים את הפסטה לדרגת עשייה אל דנטה - לפי מספר הדקות המצוינות על האריזה, פחות דקה אחת.
4. מוסיפים לפסטה את הקישואים המגורדים והאפונה, מבשלים במשך דקה ומסירים מהאש. מסננים את הפסטה והירקות ושומרים בצד 1 כוס ממי הבישול.
5. מחזירים את הפסטה והירקות לסיר, מוסיפים 3/4 כוס פסטו ו-3/4 כוס ממי הבישול לדילול הרוטב ומערבבים היטב. מגישים חם לצד העגבניות המסוכרות ומזלפים מעל שמן זית.