רכיבים
- 3 כוסות פסטה קצרה לא מבושלת - פוזילי או פנה
- 400 גרם אספרגוס, ללא הקצוות הקשים, חתוכים לצינורות באורך 2.5 ס"מ
- 1/2 1 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 1/4 כוס צנוברים
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1/2 כוס רוטב איטלקי קנוי או ביתי (מתכון לרוטב בהמשך)
אופן הכנת סלט פסטה איטלקי:
אפשר לקנות רוטב, אבל הגרסה הביתית הרבה יותר אותנטית.
מרכיבים לרוטב:
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1 כף חרדל דיז'ון
1/3-1/2 כוס שמן זית קנולה
2 שיני שום, כתושות
1 כפית תימין טרי
1 כפית בזיליקום טרי קצוץ
1 כפית אורגנו טרי קצוץ
1/2 כפית פלפל אדום כתוש
1 פית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה: בצנצנת זכוכית או בכלי אטום, שמים את כל המרכיבים ומנערים במרץ, עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד, ויוצקים כשהסלט מוכן.
הכנת הסלט:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם 2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי הדקות המצוינות על האריזה. 2 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את האספרגוס.
2. מעבירים למסננת את הפסטה והאספרגוס ושוטפים היטב תחת מים קרים.
3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הפסטה, האספרגוס, העגבניות החצויות, הצנוברים, הבצל הירוק והפרמזן.
4. יוצקים את הרוטב על הסלט, ומגישים מיד או שמעבירים למקרר למשך כמה שעות, כך שהפסטה תספוג היטב את הטעמים, אך סמוך להגשה ממתינים שהסלט יעלה לטמפרטורת החדר ולא יהיה קר ממש ומגישים, רצוי עם פרמזן מגורדת נוספת מעל.