רכיבים
- 1 חבילת פסטה צדפים קטנים / גדולים
- 400 גרם פילה סלמון טרי
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 150 גרם עגבניות מיובשות*
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 לימון
- שמן זית
אופן הכנת סלט פסטה וסלמון:
*עגבניות מיובשות ניתן להשיג בסופרים ובחנויות תבלינים.
1. מכינים את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה". כלומר, לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות.
3. במקביל, חותכים את הפלפלים לג'וליאנים - גפרורים דקים וקצרים. עושים זאת בעזרת קולפן ג'וליאנים או סכין חדה.
4. בסכין חדה, מקלפים חצי מקליפת הלימון, ללא החלק הלבן, כך שתתקבל קליפה צהובה ודקה, וחותכים לרצועות דקות.
רגע האיחוד:
5. מניחים את הפסטה בקערה, קוצצים את הסלמון לנתחים קטנים ומוסיפים לקערה יחד עם רצועות הפלפלים והלימון. קורעים את העגבניות המיובשות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערה.
6. סמוך להגשה, סוחטים לקערה את הלימון, מזלפים שמן זית, טועמים ואם צריך, משפרים תיבול (מלח, פלפל שחור).