רכיבים
- 1/2 חבילת ניוקי
- 1/2 חבילה חמאה
- 2 בצלים בינוניים
- 5 פטריות טריות
- 1/2 מיכל שמנת לבישול
- צרור עלי בזיליקום
- מלח ופלפל
אופן הכנת ניוקי ופטריות ברוטב שמנת:
רגע לפני: אפשר להכין אותם לבד בקלות, או לקנות מהסופר ואז זמן ההכנה מתקצר בחצי: מתכון לניוקי ופטריות ברוטב חלבי עשיר של שמנת. מנה מפנקת לכל המשפחה.
• מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח את הניוקי עד שהוא מתרכך ומסננים (אין צורך לשטוף). לחלופין, אם אתם מעוניינים בטאצ' ביתי - נסו את המתכון המעולה הזה להכנת ניוקי תוצרת בית.
• חותכים את הבצלים לקוביות קטנות, פורסים את הפטריות (ללא הרגל) וקוצצים דק את עלי הבזיליקום (ללא הגבעולים).
• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים בה קוביות הבצל והפטריות עד להזהבה יפה.
• מוסיפים למחבת את השמנת ועלי הבזיליקום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מגביהים את האש, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד שהרוטב הופך לסמיך.
אופן ההגשה: מסדרים את הניוקי על צלחות הגשה, מוזגים מעל מספר כפות מהרוטב החם וניתן לפזר מעל עירית קצוצה.