רכיבים
- 4 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- לרוטב הפיצה:
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף מיונז
- 4 שיני שום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית אורגנו
- מלח ופלפל
- תוספות לפיצה (לבחירתכם):
- 10 זיתים
- 5 פטריות
- 1 גמבה אדומה / צהובה / כתומה
- 1/2 קופסת תירס
- 1 בצל סגול
- גבינה צהובה / מלוחה מגוררת
אופן ההכנה:
רגע לפני: מתכון לגזור ולשמור: כל אחד צריך לדעת להכין פיצה. זה קל, פשוט ועשוי מרכיבים זמינים: מתכון לפיצה טעימה עם בצק רך ופריך ורוטב עסיסי ממש כמו באיטליה.
• מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
• שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ומעבדים לבצק, תוך כדי הוספת מים פושרים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך וחלק. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומתפיחים במשך 30 דקות.
• מקמחים קלות משטח עבודה, מרדדים את הבצק לגובה 0.5 ס"מ ובוחרים בין שתי אפשרויות: או שמחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, אותם מרדדים לשני עיגולים, שאחר כך תחלקו למשולשים, או שקורצים פיציות אישיות עגולות בקוטר 10 ס"מ.
• מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, ומורחים על כל שטח הבצק את הרוטב.
תוספות:
• תוכלו לבחור את האהובות עליכן, ניתן לעשות מיקסים ולשלב בין כמה תוספות. הנה מספר אפשרויות:
- זיתים קצוצים.
- פרוסות של פטריות (ללא הרגל).
- קוביות גמבה.
- טבעות דקות של בצל.
- גבינה צהובה או מלוחה מגוררת.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 15 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!