שווארמה ביתית טעימה (צילום: ורד כהן)
מצרכים
חזה אחד גדול של הודו
כף מלח גס
כפית כמון
כף פפריקה חריפה (או מתוקה למי שלא אוהב)
כפית פלפל שחור גרוס
2שיני שום כתושות
כף דבש
כף חרדל דיז׳ון גרגירים
רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה
הניחו את ההודו בקערה, פזרו עליו את כל המרכיבים בצורה אחידה.
ניתן לסגור ולהניח במקרר לכמה שעות או לילה לספיגת הטעמים.
עטפו את החזה עם נייר כסף, הניחו בתבנית עם נייר אפיה והכניסו לתנור על 180 מעלות למשך 30 דקות.
הסירו את נייר הכסף והשאירו באפייה ל-15 דקות נוספות.
הוציאו מהתנור והמתינו רבע שעה עד החיתוך לספיגת הנוזלים.
פרסו לפרוסות דקות.
ניתן להכין עם השווארמה כריכים או לפרוס יפה ולשפוך רוטב מעל.
בתיאבון!
•