רכיבים
- 500 גרם חזה עוף או חלקי עוף מפורקים מעצמות
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי / פפריקה אדומה / פפריקה חריפה / פלפל קאיין
- 1 כפית מלח
- 1 כוס קמח מנופה
- 2 כוסות פירורי לחם פנקו
- 2-3 ביצים
- שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. חותכים את העופות לריבועים בגודל 2.5 ס"מ ומניחים אותם בקערה. מתבלים באבקת שום, פפריקה, אבקת צ'ילי ומלח, מערבבים היטב ומניחים בצד למשך 30 דקות.
2. טורפים את הביצים בקערה, שופכים את הקמח לצלחת ואת פירורי הלחם לצלחת נפרדת.
3. מצפים את ריבועי העוף בקמח, מנערים, טובלים בביצים ולבסוף בפירורי הלחם - לוחצים את העופות בחוזקה כדי שהפירורים יצפו אותם היטב. בשלב זה אפשר להעביר את העופות המצופים למקפיא כדי שהציפוי יתייצב, או שתוכלו לטגן אותם מיד.
4. בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ וכשהשמן חם, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את נתחי העוף במשך 10-15 דקות או עד שהציפוי מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.