רכיבים
- 3 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות
- מלח ופלפל שחור
- 700 גרם פרחי ברוקולי
- 300 גרם פטריות טריות, פרוסות
- 3 כפות שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 2 כפיות שמן שומשום (אפשר להחליף בשמן זית)
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1 כוס ציר עוף או מים + אבקת מרק
- 1/4 כוס קמח, מנופה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה או סיר רחב מחממים 1 כף שמן על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים עד להשחמה ומוציאים לצלחת.
2. לאותה מחבת, מוסיפים כף שמן נוספת ואת הפטריות. מטגנים אותן תוך כדי ערבוב וכשהן מתחילות להתרכך, מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים יחד עד שכל הירקות רכים. מוציאים את הפטריות והברוקולי לצלחת נפרדת.
3. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד שהם ריחניים. מוסיפים את שמן השומשום, רוטב הסויה, ציר העוף והקמח ומערבבים בהתמדה עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מחזירים את העוף והירקות למחבת ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי ברוטב.
מגישים מיד או מחלקים בין 4 קופסאות אוכל אטומות, מוסיפים אורז מבושל או נודלס ושומרים במקרר עד 4 ימים.