רכיבים
- 700 גרם בייבי תפוחי אדמה, בקליפתם, שטופים היטב (ניתן לחצות לשניים אם הם גדולים מדי)
- 20 גרם פטריות לבנות, *לא שטופות* אלא מנוגבות בעדינות, ללא הרגל, חצויות אם הן גדולות מדי
- 1 שאלוט גדול או בצל לבן בינוני, חתוך ל-8 פלחים
- 4 שיני שום, בקליפתן
- 8 גבעולי רוזמרין טריים
- 8 גבעולי תימין טריים
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
- 6 כפות שמן זית
- 5 כפות חומץ בלסמי
- 4 רבעי עוף שלמים (שוקיים ומשולשים מחוברים)
אופן ההכנה:
1. ממקמים רשת במדף האמצעי של את התנור ומחממים אותו ל-230 מעלות. משמנים תבנית רחבה במעט שמן (או מצפים את התבנית בנייר כסף משומן קלות).
2. בקערה גדולה, מניחים את תפוחי האדמה, הפטריות, פלחי השאלוט / הבצל, מוסיפים 4 גבעולי רוזמרין ו-4 גבעולי תימין, 1 כפית מלח, פלפל שחור, 3 כפות שמן ו-3 כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב הכל ושופכים את תכולת הקערה לתבנית המוכנה.
3. מניחים את רבעי העוף בקערה, מוסיפים 3 כפות שמן, 2 כפות בלסמי, 1/2 כפית מלח, כמות נדיבה של פלפל ומערבבים היטב כדי לצפות את העופות. מזיזים את הירקות שבתבנית כדי לפנות מקום לעופות ותוחבים תחת כל עוף את עשבי התיבול שנותרו.
4. אופים במשך 40-60 דקות, עד שהחלק העבה ביותר של העוף מגיע ל-73 מעלות (אין לכם מדחום? העוף צריך להיות רך ושחום והירקות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים).