רכיבים
- 1/2 בטטה, לא מקולפת, חתוכה לקוביות
- 250 גרם כרוב ניצנים, חצויים
- 1 גזר, חתוך לחצאי עיגולים
- 1/2 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
- 2 נתחי חזה עוף במשקל כולל של 750 גרם
- שמן זית
- 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
- 2 כפות תימין טרי קצוץ
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף וירקות בתנור - 4 דרכים:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. מסדרים את הירקות בארבע פינות התבנית, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור, ומחצית מכמות הרוזמרין, התימין והשום הכתוש.
3. מקפלים לשניים נייר אפייה, ופותחים. מעסים את שני הצדדים של נתחי העוף בשמן זית, ומתבלים במלח, פלפל שחור והמחצית הנותרת של הרוזמרין, התימין והשום, ומניחים אותם על צד אחד של נייר האפייה, את הצד השני מקפלים על העופות ומהדקים את הקצוות. מניחים את "החבילה" במרכז התבנית, כך שהירקות יקיפו את העופות.
4. אופים במשך 25-30 דקות עד שהעוף אפוי היטב והירקות רכים מספיק.
5. חותכים את העופות לרצועות רחבות, ומחלקים אותן בין 4 קופסאות אטומות. מניחים כל ירק בקופסה נפרדת, ממתינים שהמזון יתקרר. אוטמים היטב ומעבירים למקרר למשך עד 4 ימים.
בכל יום שולפים קופסה אחרת, מוסיפים אורז חום וסלט ירקות רענן ונהנים מארוחת צהריים בריאה ומשביעה.