זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח ללא גלוטן (אפשר להחליף בקמח רגיל), מנופה
- 300 גרם חזה עוף (ניתן להשתמש בשאריות)
- 2 כוסות קישואים מגורדים, סוחטים במגבת לניקוז הנוזלים
- 1 אבוקדו קטן, מעוך למחית
- 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציצות עוף וקישואים ומטבל אבוקדו:
1. מבשלים את חזה העוף: ממלאים סיר ב-1/2 1 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומשאירים אותם לבעבע במשך 1-2 דקות. מוסיפים את חזה העוף לסיר, מכסים ומבשלים במשך 4 דקות על אש בינונית-גבוהה. מסירים מהאש, ומשאירים את הסיר מכוסה 4 דקות נוספות.
2. קוצצים דק את חזה העוף ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הביצים, הקמח והקישואים, עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות מ-2-3 כפות מהעיסה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה טובה. אמורות להתקבל כ-12 קציצות.
4. מערבבים היטב את מחית האבוקדו והבזיליקום, ומגישים עם הקציצות החמות לצד סלט ירקות רענן ופרוסות לחם קלויות.