רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 3-4 נתחי חזה עוף (תלוי בגודל), ללא עור וללא עצמות
- מלח ופלפל שחור
- 1 בצל שאלוט, קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/4 כוס מולסה / סילאן
- 2 כפות קטשופ
- 2 כפות דבש
- 1/4 כפית מלח
- 2 פלפלים גדולים או 3 קטנים בצבעים שונים, פרוסים לרצועות דקות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת חזה עוף ברוטב פלפלים מתקתק:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. במקביל, מחממים על אש בינונית-גבוהה 1 כף שמן זית במחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור, ומתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.
2. מוסיפים את העוף למחבת וצורבים במשך 3-4 דקות מכל צד, ומוציאים לצלחת.
3. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים 1 כף שמן זית ומטגנים את הבצל והגי'נג'ר במשך 3-4 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
4. מערבבים היטב בקערה קטנה את מיץ התפוזים, המולסה, הדבש והקטשופ ומתבלים ב-1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
5. יוצקים את הרוטב למחבת, מצפים את הבצלים ומביאים לרתיחה במשך כמה דקות. מחזירים את חזות העוף למחבת, מפזרים ביניהם ומעל את רצועות הפלפלים ומעבירים את המחבת לתנור למשך 15-20 דקות. מיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים עם הרבה אורז לבן, קינואה או לחם טרי לספיגת הרוטב.