רכיבים
- 900 גרם כנפי עוף
- 1 כף שמן צמחי .(לא חובה, מיצי העוף מספיקים)
- 1 כף מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לזיגוג:
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 שיני שום
- 1 כוס אוכמניות
- 1 כוס פטל קפוא, מופשר
- 1 פלפל חלפיניו / פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 2 כפות ויסקי
- עירית קצוצה לקישוט
אופן הכנת כנפי עוף בזיגוג דבש עם אוכמניות ופטל:
1. שוטפים את הכנפיים במים קרים וטופחים עליהן קלות במגבת נייר לייבוש.
הכנת הזיגוג:
2. בסיר קטן, מביאים לרתיחה אתכל מרכיבי הזיגוג ומערבבים בהתמדה עד שהדבש נמס לגמרי. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות. מנמיכים את הלהבה לאופציה הנמוכה ביותר למשך 20 דקות ועוברים לאפיית הכנפיים.
3. מחממים מראש את התנור ל-230 מעלות, ומערבבים בקערה את הכנפיים עם השמן, המלח והפלפל השחור. מסדרים את הכנפיים על רשת סורגים שמונחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להניח ישירות על נייר האפייה, אך אז תצטרכו להפוך את הכנפיים באמצע האפייה).
4. אופים במשך 40-45 דקות, מוציאים את הכנפיים מהתנור ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הזיגוג, עד שהכנפיים מצופות היטב. מגישים מיד חם עם עירית קצוצה מעל.