רכיבים
- 8 נתחי חזה עוף, 140 גרם ליחידה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף שמן צמחי
- 1 כוס בצל קצוץ דק
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות מים
- 1/2 1 כפיות חרדל יבש
- 1 כף חרדל דיז'ון
אופן הכנת עוף ברוטב חרדל:
• מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור.
• מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים מכל צד למשך דקה וחצי.
• מוסיפים את הבצל, ומטגנים במשך דקה נוספת.
• מפזרים את הקמח על נתחי העוף, והופכים לצד השני, כך שהנתחים יהיו מצופים משני הצדדים. מבשלים במשך דקה, עד להשחמת העופות.
• מוסיפים את המים למחבת, ומערבבים עד שהקמח 'נמס'. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה ומבעבעת, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ונותנים לעופות לרתוח במשך 5 דקות.
• מוציאים את נתחי העוף מהמחבת לכלי נפרד, ומערבבים לתוך הנוזלים שבמחבת את החרדל היבש יחד עם החרדל דיז'ון, עד לקבלת תערובת אחידה.
• מחזירים את נתחי העוף למחבת, ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מסירים מהאש.
• מגישים חם עם הרוטב, ומוסיפים אורז לבן "שיתפוס" את הטעם החזק של הרוטב.