רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף שלמים
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל
- 1 כוס פירורי לחם
- 4 כפות שמן
- מלח
- שומשום לציפוי
- למטבל:
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף דבש
- 2 כפות חוומץ
- קורט מלח
אופן הכנת שניצלונים פריכים ומטבל:
רגע לפני: אם אתם בשלנים מתחילים שרוצים להשוויץ בארוחה בלי להתאמץ, הנה מתכון לשניצלונים פריכים בתנור, רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ שמגישים עם מטבל חרדל ודבש נהדר.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• פורסים את חזות העוף לרצועות בעובי שווה.
• כדי שהשניצלונים יהיו מוכנים ביעילות וילכלכו כמה שפחות, מסדרים 2 צלחות לצד הכיריים:
- בצלחת אחת (מעט עמוקה) מערבבים את הביצים והחרדל.
- בצלחת שנייה מערבבים היטב את פירורי הלחם, השמן, השומשום ומעט מלח.
• מטבילים כל רצועת עוף בבלילת הביצים ומצפים משני הצדדים בתערובת פירורי הלחם.
• מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את רצועות העוף.
• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, והופכים באמצע. עד שהשניצלונים שחומים משני הצדדים.
• הכנת המטבל: מערבבים היטב את מרכיבי המטבל, עד לקבלת נוזל סמיך אחיד, ומגישים לצד השניצלונים.