זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- ½1 כוסות אגוזי מלך טחונים דק
- 3/4 כוס סוכר
- 4 חלמונים גדולים, מחולקים
- 1 כף הל טחון
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף מי ורדים
- 1 כפית מים
- 1/2 כוס חתיכות אגוז לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. מערבבים את אגוזי המלך הטחונים, הסוכר, 3 חלמונים, ההל, הסודה לשתייה ומי הוורדים בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים חתיכות בצק בגודל כפית לכדורים ומניחים במרחק של 5 סנטימטרים זה מזה על התבניות המוכנות.
3. טורפים את החלמון הנותר והמים בעזרת מזלג. מהדקים חתיכת אגוז לתוך כל עוגייה ואז מברישים בזיגוג החלמון.
5. אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. העוגיות ייראו רכות ולא עשויות, אך הן יתקשו במידה ניכרת כשיתקררו.
6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות על נייר האפייה לפחות 10 דקות.