רכיבים
- ¼1 כוסות (156 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
- 1/4 כוס (36 גרם) סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (125 גרם) יוגורט יווני
- 2 כפות (29 גרם) חמאה מומסת
- 1 חלבון ביצה טרוף
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים שתי תבניות מיני מאפינס בספריי שמן. מתכון זה מכין כ-36 מאפינס, כך שתשתמשו רק במחצית מהתבנית השנייה. מניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבבים בעדינות את הקמח, הסודה לשתייה והקינמון יחד.
3. בקערה נפרדת, טורפים את סירופ המייפל, הסוכר החום, היוגורט, החמאה, החלבון והווניל, עד שלא נשארים גושי סוכר והבלילה אחידה.
4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים בעזרת מרית גומי או כף עץ גדולה, עד לאיחוד - נזהרים לא לערבב יתר על המידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
5. ממלאים את שקעי המאפינס עד ל-50% מגובהם. אופים 12-14 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור. מניחים למאפינס להתקרר מעט טרם האכילה.