לעוגה:
- 125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח, מנופה
- 2/3 כוס חלב
לקרם הווניל:
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 15 גרם חמאה
- 2 כפות מים חמים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.
2. מכינים את העוגה: מקציפים את החמאה, הסוכר והווניל בקערה גדולה, בעזרת מערבל חשמלי, עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - טורפים היטב לאחר כל הוספה ומגרדים את דפנות הקערה. מקפלים את הקמח והחלב לתערובת המוקרמת, לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
3. אופים במשך 40-45 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות ואז הופכים על רשת התנור, לצינון מלא.
4. מכינים את קרם הווניל הווניל: מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את החמאה, המים והווניל. מקציפים היטב בכף עץ, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מורחים על העוגה שהתקררה. מאחסנים בכלי אטום.