רכיבים
- 3 כוסות (375 גרם) קמח עוגה <em>אין לכם קמח עוגה? יש תחליף בגוף המתכון</em>
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
- 226 גרם חמאה, מומסת
- 240 מ"ל יוגורט יווני
- 4 כפיות אבקת קפה נמס מעורבבות עם 1 כף מים רותחים
לזיגוג:
- 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת קפה נמס מעורבבת עם 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
אין לכם קמח עוגה? מדדו 375 גרם קמח לבן רגיל, הפחיתו ממנו 6 כפות קמח, הוסיפו במקומן 6 כפות קורנפלור וערבבו היטב
הכנת העוגה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
2. בקערה נפרדת, מקציפים במקצף ידני את הביצים. מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה המומסת, היוגורט והקפה המוכן ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מקפלים את התערובת הרטובה לתוך תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית קוגלהוף משומנת בקוטר 25 ס״מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות לפחות והופכים את העוגה על מגש. מצננים את העוגה לחלוטין לפני שיוצקים עליה את הזיגוג.
הכנת הזיגוג:
5. מקררים את הקפה המוכן ואז מקציפים אותו עם אבקת הסוכר, עד שמתקבל רוטב סמיך. מזלפים את הזיגוג בנדיבות על העוגה.
העוגה תישמר היטב מכוסה במקרר עד 3 ימים.