רכיבים
- 85 גרם שוקולד מריר איכותי
- 120 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח מנופה
- קמצוץ מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ובינתיים מבשלים את השוקולד והחמאה בסיר קטן על אש נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם. כשהשוקולד נמס, אך לא לגמרי, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, אחרי כל הוספה, טורפים הכל יחד. מוסיפים את הקמח, קמצוץ מלח ותמצית הווניל ומערבבים עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת. בשלב זה ניתן להוסיף לבלילה כל תוספת שרוצים ולערבב.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ משומנת קלות בשמן או חמאה (אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה משומן).
4. אופים במשך 20-30 דקות עד שהחלק העליון אפוי, אך קיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ואז מעבירים למקרר לשעה-שעתיים לפני שחותכים את העוגה לריבועים, כדי שהבראוניז לא יתפרקו בחיתוך. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.