רכיבים
- <strong>לשכבת הבראוניז:</strong>
- 1/2 כוס חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- ¾1 כוסות שוקולד צ'יפס
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 3/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 3 כפות קקאו
- 1/4 כפית מלח
- תרסיס שמן
לשכבת עוגת הגבינה:
- 225 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 1 ביצה
- 1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בקוטר של 20-22 ס"מ בנייר אפייה ומשאירים נייר עודף משני הצדדים. מצפים את הנייר בתרסיס שמן.
2. מכינים את שכבת הבראוניז: מניחים את החמאה ו-⅓1 כוסות שוקולד צ'יפס בקערה גדולה. מחממים במיקרוגל בפעימות של 30 שניות, עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. נותנים לתערובת השוקולד להתקרר במשך 5 דקות. מקציפים פנימה את הסוכר ואז את הביצים, אחת אחת. לבסוף, מקציפים פנימה את תמצית הווניל.
4. מוסיפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח. מערבבים בעדינות עד לאיחוד פשוט.
5. שומרים 1/4 מכמות בלילת הבראוניז בקערה נפרדת.
6. מקפלים את יתר השוקולד צ'יפס לכמות הגדולה יותר של בלילת הבראוניז.
7. מורחים את הכמות הגדולה יותר של הבלילה באופן אחיד על התבנית המוכנה.
8. מכינים את שכבת עוגת הגבינה: מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה. מקציפים במשך 2-3 דקות או עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
9. שופכים את תערובת עוגת הגבינה על בלילת הבראוניז שבתבנית.
10. מוסיפים כף מים חמים מאד לבלילת הבראוניז השמורה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
11. יוצקים את בלילת הבראוניז מעל עוגת הגבינה. משתמשים בשיפוד או בסכין כדי לסובב את שתי התערובות יחד.
12. אופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי או עם פירורים בודדים.
13. מצננים את הבראוניז לחלוטין. משתמשים בנייר האפייה כדי להרים אותם מהתבנית. חותכים לריבועים ומגישים.