לעוגה:
- 250 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת, בתוספת מעט לשימון
- 175 גרם קמח תופח, מנופה
- 75 גרם אבקת קקאו
- 250 גרם אבקת סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות חלב
לציפוי:
- 100 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה דק
- 3 כפות חלב
- 2 כפיות תמצית וניל
- 75 גרם אבקת קקאו
- 200 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
- שוקולד צ'יפס, עדשים או אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ בנייר אפייה.
2. מכניסים את כל חומרי העוגה לקערה גדולה ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד שהם מאוחדים וחלקים, בערך 30 שניות.
3. מעבירים לתבנית ומחליקים לגובה אחיד. אופים במשך 45-50 דקות או עד ששיפוד שנתחב למרכז יוצא נקי.
4. משאירים להתקררות בתבנית לחלוטין. לבינתיים, מכינים את הציפוי: מחממים את החמאה, החלב, הווניל וכף מים במחבת על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
5. מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו ואבקת הסוכר ומחממים בעדינות תוך ערבוב, עד שהרוטב מבריק וחלק. מורידים מהאש ומשאירים להתקררות במשך 30-45 דקות, או עד שהוא מספיק סמיך כדי להתפשט ולהשאר בצורתו.
6. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה, מקלפים את נייר האפייה. טורפים מעט את הציפוי כך שיהיה חלק, עם כמה טיפות מים רותחים אם הוא סמיך מדי. מורחים על גבי העוגה. מקשטים בעדשים או אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס. משאירים להתייצבות במשך 20 דקות לפני ההגשה. מאחסנים בכלי אטום לאוויר בטמפרטורת החדר, עד 4 ימים.