רכיבים
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בקערת ערבוב גדולה, מניחים את כל החומרים ומערבבים לאיחוד בעזרת כף.
2. בעזרת כף עוגיות בינונית יוצרים תלוליות של שתי כפות על תבנית המרופדת בנייר אפייה, במרווחים זו מזו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות, או עד 5 ימים, לפני האפייה. אין לאפות את הבצק כשהוא חם, כי העוגיות יתפשטו ויהיו שטוחות ועסיסיות פחות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשטחים מעט את העוגיות בעזרת מזלג ואופים 8 דקות, או עד שהקצוות מתקבעים והחלק העליון בקושי עשוי. העוגיות מתייצבות כשהן מתקררות; אל תאפו אותן יתר על המידה.
4. מאפשרים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך כ-10 דקות לפני ההגשה. העוגיות ישמרו אטומות בטמפרטורת החדר עד שבוע, או במקפיא עד 6 חודשים.