זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות קישואים, מגוררים דק
- 1 כוס סוכר חום
- ¼1 כוס רסק תפוחים (לא ממותק)
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2/3 כוס קמח שיבולת שועל / לבן, מנופה
- 1 כוס אבקת קקאו
- 2 כפיות סודה לשתיה
- ½1 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- תרסיס שמן
תוספות אופציונליות:
- כ-1 כוס שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים
לציפוי:
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מומס
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/2 כוס ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו.
2. מערבבים יחד את הקישואים, הסוכר, רסק התפוחים, הביצים והווניל.
3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את שאר המרכיבים ומוסיפים לחומרים הרטובים תוך ערבול מתמיד, עד לאיחוד.
4. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ו/או האגוזים, אם משתמשים.
5. אופים במשך כ-55 דקות. לבינתיים, מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי.
6. בסיום האפיה, מורחים מעל העוגה וחותכים לקוביות.
הערה:
הערך הקלורי חל על הבראוניז, ללא התוספות והציפוי.