רכיבים
- ½1 כוסות קמח לבן מנופה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח גס
- 3 בננות בשלות מאוד, מעוכות
- 1/4 כוס לֶבֶּן
- 1 ביצה גדולה
- 1/3 כוס שמן צמחי או חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות בתרסיס שמן תבנית שקעים למאפינס או 12 כוסיות אפיה מנייר או מסיליקון.
2. בקערה גדולה מקציפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח - לאיחוד, בערך 30 שניות.
3. בקערה קטנה מקציפים יחד את הבננות, הביצים, החלב, החמאה המומסת והשמן - עד לאיחוד מלא.
4. בעזרת ידיים נקיות, יוצרים באר במרכז החומרים היבשים ואז שופכים את החומרים הרטובים לבאר. מקציפים את החומרים הרטובים והיבשים יחדיו עד לשילוב פשוט, מקפידים לא לערבב יותר מדי. (אם אתם משתמשים בתוספות, זרקו אותן בשלב זה.)
5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין הכוסיות המוכנות וממלאים בערך 3/4 מגובהן. אופים עד שהמאפינס רק מתחילים להזהיב וקיסם שננעץ במרכזם יוצא נקי, במשך 18 עד 20 דקות. מאפשרים להם להתקרר מעט לפני שמוציאים מהתבנית.
הערות חשובות:
1. ככל שהבננות שחומות יותר, כן יטב (כל עוד הן לא רקובות). הן יהפכו את המאפינס שלכם ללחים יותר ומתוקים יותר, מאשר אם תשתמשו בבננות לא בוגרות.
2. אל תערבבו את הבלילה יתר על המידה - כמה נקודות קמח תועות זה בסדר. אם תערבבו את הבלילה יותר מדי, המאפינס יהיו קשים במקום להיות רכים.
3. ניתן להשתמש בתוספות להתאמה אישית של המאפינס שלכם: אגוזי מלך, שוקולד צ'יפס או אוכמניות הם אפשרויות פופולריות וטעימות.