לעוגה:
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כוס שמן (240 מ"ל)
- 1 כוס חלב שקדים טרי (240 מ"ל)
- 1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)
- ½2 כוסות קמח (350 גרם)
- 10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)
לשיוש:
- 5 כפות גדושות ממרח לוטוס מומס (ממסים 30 שניות במיקרוגל)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מיקסר יבשה מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר, המלח והווניל - במשך 10 דקות, עד לקבלת קצף תפוח במיוחד.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ובזרם דק מאד מוזגים את השמן, תוך כדי הקצפה בזרם איטי. מוסיפים את חלב השקדים והמים ומערבלים לאיחוד.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בזריזות לתערובת אחידה, ללא גושים.
4. מעבירים רבע מכמות התערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה את ממרח הלוטוס ומערבבים לתערובת אחידה בזריזות.
5. שופכים את התערובת הבהירה ל-3 תבניות אינגליש קייק, בגובה חצי מהתבנית. מוסיפים את תערובת הלוטוס ומשרבטים בעזרת סכין/קיסם דוגמת שיש.
6. אופים במשך 40 דקות ובודקים בעזרת שיפוד/קיסם שהעוגה מוכנה. השיפוד/קיסם צריך לצאת עם פירורים לחים.
ניתן לקשט במעט לוטוס מומס.
הערה:
חשוב מאד לעקוב אחרי זמני האפיה ולהכיר היטב את התנור שלכם.