לקצפת הפרווה:
- 500 מ"ל קצפת צמחית
- 3 כפות פודינג וניל
לקצפת החלבית:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל או עם פצפוצי שוקולד
לקרם השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות ממרח אגוזים (צ׳וקטה או פסק זמן)
לכדורי השוקולד:
- 2.5 חבילות ביסקוויטים
- 3 כפיות נס קפה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את מרכיבי הקצפת (פרווה/חלבית, בהתאם לבחירתכם) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מניחים בסיר על הגז את השוקולד, הקצפת/השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את ממרח האגוזים ומערבבים. מצננים.
3. טוחנים גס כ-12 ביסקוויטים בקערה ומוסיפים לתוכה 3 כפות מקרם השוקולד. מערבבים היטב ויוצרים כדורים.
4. בקערה, מכינים קפה מ-3 כפיות הנס ומים רותחים.
5. עוברים להרכבת העוגה: על תבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפיה מסדרים 3 שורות של ביסקוויטים (6 בכל שורה) - טובלים כל ביסקוויט בקפה ומניחים כשהחלק השטוח כלפי מעלה.
6. מורחים את הקצפת מעל.
7. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ואח"כ בקרם שוקולד (ניתן פשוט לזלף שוקולד מעל הביסקוויטים)
8. שוב מניחים שכבה נדיבה של קצפת.
9. מניחים את כדורי השוקולד בשורה.
10. מרימים את העוגה עם קצוות נייר האפיה (מניחים את הידיים מתחת לנייר האפיה) מהצדדים ומצמידים.
11. מצפים בקצפת ומזלפים מעל קרם שוקולד.
12. מכניסים למקפיא ולאחר שהעוגה מתייצבת מכסים היטב.