הבצק והמילוי - פרווה, הזיגוג - חלבי
מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
7 כפות סוכר
1 כפית גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג
100 גרם נטורינה קוקוס, רכה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
420 מ"ל מים חמימים
למילוי:
1/3 כוס קצפת צמחית
1 כף גדושה קינמון
1 שקית סוכר וניל
5 כפות סוכר חום
4 כפות סוכר לבן
50 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
לזיגוג:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את הרכיבים היבשים, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את הביצים, הנטורינה, השמן והמים. מעבדים היטב את הבצק - 10 דקות לישה לפחות.
2. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות, ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים אותו במעט שמן, מניחים בקערה, מכסים בשקית ועליה מגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.
4. על משטח עבודה נקי, פותחים את הבצק לעלה דק, מורחים מעל את המילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בגודל שווה.
5. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהן שוכבות על הצד החתוך), מניחים להתפחה של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב ככה.
6. במקביל, ממיסים את מרכיבי הזיגוג תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם אחיד. מיד כשהסינבונים יוצאים מהתנור, מזלפים מעל את הקרם.
אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.